KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Audiobooki

Witamy w zakładce Audiobooki, jest to zakładka poświęcona słuchowiskom o różnej dziecięcej tematyce. Sądzimy, że każde dziecko znajdzie coś dla siebie. Życzymy miłego słuchania.

Kanały na YouTube.pl

WydawnictwoBis Virtualo.pl audioteka  Słuchaj za darmo  Bajkowisko - bajki dla dzieci

 

Renata Piątkowska "Nie ma nudnych dni" - WydawnictwoBis
Renata Piątkowska "Opowiadania do chichotania" - WydawnictwoBis

Sławomir Grabowski, Marek Najmen "Przygody Kota Filemona" - Wydawnictwo Nasza Księgarnia
Jan Grabowski "Reksio i Pucek i inne opowiadania" - Wydawnictwo Nasza Księgarnia

Agnieszka Mielech "Emi i Tajny Klub Superdziewczyn. Wielka księga przygód. Tom 1"- Wydawnictwo Wilga
Agnieszka Mielech "Emi i Tajny Klub Superdziewczyn. Wielka księga przygód. Tom 2" - Wydawnictwo Wilga
Agnieszka Mielech "Psy czy koty? Emi i Tajny Klub Superdziewczyn. Seria 2. Tom 1" - Wydawnictwo Wilga
Agnieszka Mielech "Emi i Tajny Klub Superdziewczyn. Idą Święta" - Wydawnictwo Wilga
Agnieszka Mielech "Emi i Tajny Klub Superdziewczyn. Tom 9 - Wydawnictwo Wilga
Agnieszka Mielech "Emi i Tajny Klub Superdziewczyn. Tom 8. List w butelce" - Wydawnictwo Wilga
Agnieszka Mielech "Emi i Tajny Klub Superdziewczyn.Polarna wyprawa"- Wydawnictwo Wilga

Petra Maria Schmitt, Christian Dreller "Skąd się wzięło pisklę w jajku? - Wydawnictwo Prószyński i S-ka

Grzegorz Kasdepke "Kacperiada" - Wydawnictwo Literatura

David Walliams "Babcia rabuś"- Wydawnictwo Mała Kurka
David Walliams "Mały miliarder"- Wydawnictwo Mała Kurka
David Walliams "Trefny tatuś" - Wydawnictwo Mała Kurka
David Walliams "Wielka ucieczka dziadka" - Wydawnictwo Mała Kurka
David Williams "Gang godziny duchów"- Wydawnictwo Mała Kurka

Astrid Lindgren Dzieci z ulicy Awanturników - Wydawnictwo Jung-off-ska

Włodzimierz Perzyński Opowieści Niezwykłe

WYRWIDĄB I WALIGÓRA – KAZIMIERZ GLIŃSKI
MIECZ JANOSIKA – KAZIMIERZ GLIŃSKI
KRÓL BARTEK – KAZIMIERZ GLIŃSKI
ZŁOTE ŹRÓDŁO – BOLESŁAW LONDYŃSKI
BAZYLISZEK – ARTUR OPPMAN
LATAJĄCY KUFER – HANS CHRISTIAN ANDERSEN
GRZEŚ NIEDORAJDA – KAZIMIERZ GLIŃSKI
ANGLICZEK – MARIA BUYNO-ARCTOWA
ŻABA – KAZIMIERZ GLIŃSKI
ZŁOTA PRZĘDZA - ANTONINA DOMAŃSKA
KOPCIUSZEK - BRACIA GRIMM
DZIEWCZYNKA, KTÓRA CHODZIŁA WE ŚNIE - IWONA BRYLIŃSKA
NIESZCZĘŚCIA ANDZI - MARIA BUJNO ARTCOWA
WIESZCZKA OKRUSZYN – MARIA JULIA ZALESKA
LEN – HANS CHRISTIAN ANDERSEN
WĘDRÓWKA CELINKI DO ZACZAROWANYCH KRAJÓW - MARIA JULIA ZALESKA
PRZYGODY CIEKAWSKIEJ JADZI I INNYCH DZIECIAKÓW - MARIA WERYHO
JULKA, PAJĄK i ATRAKCJE – TOMASZ KALITA
BŁĘDNY OGNIK – BOLESŁAW LONDYŃSKI
FRANEK – MARIA KONOPNICKA
WYDEPTANE TRZEWIKI – BOLESŁAW LONDYŃSKI
BĄK I PIŁKA – HANS CHRISTIAN ANDERSEN
TRZEJ BRACIA – BRACIA GRIMM
BRZOZA I SOSNA – MARIA JULIA ZALEWSKA
POMYŚLNY DZIONEK – BOLESŁAW LONDYŃSKI
MAJKA – KAZIMIERZ GLIŃSKI
BIALOŚNIEŻKA I RÓŻANKA – BRACIA GRIMM
JUTRZENKA – BOLESŁAW LONDYŃSKI
DROGA DO SZCZĘŚCIA – BOLESŁAW LONDYŃSKI
CZAROWNIK PTAKÓW – TOMASZ KALITA
DUDEK – WŁODZIMIERZ PERZYŃSKI

Holly Webb "Zabawy z Urwisem" wydawnictwo Zielona Sowa
Holly Webb "Urwis na pidżama party" wydawnictwo Zielona Sowa
Holly Webb "Nowe psoty Urwisa" wydawnictwo Zielona Sowa
Holly Webb "Dom dla Urwisa" wydawnictwo Zielona Sowa

Kanały na YouTube.pl

WydawnictwoBis Virtualo.pl audioteka  Słuchaj za darmo  Bajkowisko - bajki dla dzieci