KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

O nas

„Zaczarowana Kraina” to bezpieczne, przyjazne i inspirujące miejsce dla dzieci. Jest w nim przestrzeń na pozytywny dialog pełen szacunku do dziecka i rodzica, kontakt z naturą, ze sztuką, spotkania z niezwykłymi ludźmi i wycieczki.

Pracujemy w oparciu o nową podstawę programową i przygotowujemy dzieci do osiągnięcia dojrzałości szkolnej. Poza programem wychowania przedszkolnego realizujemy wiele programów autorskich tj. np. „Zuch z Zaczarowanej Krainy”. W ciągu ostatnich 5 lat odnotowaliśmy ich 15. W tym Program "Nasze emocje poznajemy i w zgodzie z nimi żyjemy" oraz projekt edukacyjny "Roślina" zostały zarejestrowane przez Kuratorium Oświaty w Łodzi Delegatury w Sieradzu jako innowacja pedagogiczna.

Nasze przedszkole położone jest w centrum miasta Zduńska Wola, otoczone dużym ogrodem i zielenią. Duża cześć terenu wokół przedszkola porośnięta jest trawą i stanowi dobre miejsce do podejmowania twórczej działalności i różnorodnych zabaw dzieci. Część ogrodu przedszkolnego wyposażona jest w urządzenia sportowe i rekreacyjne do zabaw dla dzieci, co umożliwia dzieciom na aktywny relaks w czasie przerw między zajęciami.

Sale przedszkolne są przestronne, kolorowe, bogato wyposażone w kąciki zainteresowań. Dzieci w naszym Przedszkolu mają doskonałe warunki do kształtowania zainteresowań i zdobywania nowych umiejętności i doświadczeń. Proponujemy bogaty kalendarz imprez, uroczystości, wycieczek, organizujemy spotkania z ciekawymi ludźmi. Poprzez współpracę z różnymi instytucjami kulturalnymi wprowadzamy dzieci w świat kultury i nauki. Bierzemy udział w licznych lokalnych i ogólnopolskich konkursach: plastycznych, muzycznych, tanecznych , teatralnych, recytatorskich, ekologicznych i sportowych. Nasze przedszkole zapewnia bezpieczny, wszechstronny i radosny rozwój dzieci.